Ако го користите ова масло веднаш престанете - ослободува најопасни хемикалии и штети на организмот
Многумина од вас сакаат пржена и нездрава храна. Постојат луѓе кои тоа ретко го јадат, но за жалпостојат и оние кои денот не можат да си го замислат без храна.
Треба да знаете дека прженото не е здраво и дека некогаш е подобро храната да ја сварите, бидејќи така нема да се развијат штетни материи. На пример, откако нешто ќе испржите маслото го чувате и за следен пат. Тоа не е здраво, бидејќи на тој начин, а и при правење скара, се јавува канцерогената супстанца-акролеин. Избегнувајте виршли, колбаси и производи направени од најлошо месо.
Исто така не треба да пржите на животински масла. Исто така би било паметно наместо сончогледово да користите маслиново или кокосово масло.
Кокосовото масло носи многу предности, а воедно е едно од најздравите масла. Она што е интересно за ова масло е дека не е калорично, па така е многу добро за лицата кои сакаат да ослабат.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа