Дали знаевте зошто на болните им се дава желе - вистина која ќе ве остави без зборови
Желето е една од намирниците кои нашиот организам налесно ги вари, како сокот, водата и упата. Во болниците го користат и го даваат на луѓето кои имаат проблеми со желудникот и не можат да поднесат никаква друга храна.
Желето содржи шеќер и со самото тоа има калории. Многу лесно се вари, а може да го забрза и метаболизмот.
Ова се предностите на желето:
- одличен е за варење
- помага при лечење на алергии од храна
- супер е за коскитеѓ- го ослободува телото од разни отрови
- ги подобрува ноктите и косата
- ја подобрува елстичноста на кожата
- заврзува заздравување на рана
- го подобрува квалитетот на сонот
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа