Домашно топло чоколадо брзо и лесно во овие ладни денови
Состојки:
3 лажички Кристал какао
3 лажички нишесте Кристал
3 лажички шеќер Кристал
1 лажичка екстракт од ванила
2 чаши млеко.
Подготовка:
Во мало тенџере на оган ставете го млекото да се вари.
Во чинија ставете ги какаото, нишесте Кристал, шеќерот Кристал и измешајте ги со лажица за да се добие хомогена смеса. Во чинијата додајте екстракт од ванила и млеко по потреба, околу 50 до 100 мл. Мешајте за да се добие течна хомогена смеса.
Во тенџерето со зовриеното млеко додајте ја смесата со какаото. Мешајте за време од 2 до 3 минути додека топлото чоколадо се згусти.
Вареното топло чоколадо турете го во шолји и послужете го веднаш. По желба поросете сечкано чоколадо. На здравје!
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа