Бечка шницла

 
  • 800гр телешка удина
  • сол, бибер, зачин
  • 2 јајца
  • 100гр брашно
  • 150гр презла
  • масло за пржење
  • До колку сметате дека телешкото месо не е толку младо и кревко, ви предлагам да го ставите да одстои 2-3 часа во млеко.
    Потоа исцедете го и пригответе го во начинот кој е опишан.

  • Најпрво телешкото месо исечете го на танки шницли.

    Со дрвен чук се чукаат шницлите од двете страни.
    Се зачинувааат по вкус и нека одстојат барем 1 час во фрижидер, како месото би го примил зачинот.
    Потоа се валкаат во брашно, изматено јајце и презла.
    Се пржат на тивок оган од двете страни да заруменат.
    Се редат на хартиени салфети, па се сервираат.

    Мои рецепти

 

 

 

Оцени ја веста

26.12.2014 - 16:21

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега