Свинско со печурки и бело вино

 

  

1кг свинска удина

 

·  1 тегла шампињони

·  150-200мл бело вино

·  2 главици кромид

·  1 лажица брашно

·  1/2 китка магдонос

·  сол, бибер, црвен пипер и мешан зачин по вкус

·  Масло за готвење по портеба

Месото исечете го на коцки и ставете го да се вари на тивок оган додека да омекне.

Кромидот исецкајте го и ставете го да се пржи. Откако ќе омекне додадете ги печурките и пржете додека да испари водата. Потоа додадете 1 голема лажица брашно малку да се пропржи со печурките и кромидот.

Во тавата додадете го месото, виното и водата во која се вареше месото, отприлика колку да се покрие месото. Потоа ставете го сецканиот магдонос, 1 лажиче црвен пипер, сол, бибер и мешан сув зачин по вкус. Промешајте и оставете го да покрчка 5 мин.

Тавата покријте ја со капак и ставете ја во рерна да покрчка 40-тина мин. Потоа тргнете го капакот и оставете месото да се потпече 15тина мин.

Извор; Moi recepti



 

 

Оцени ја веста

15.12.2014 - 11:35

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега