Многумина грешат при подготовка на колбасите - славниот готвач открива што треба да правите
Готвачот и куланарски блогер Мартин Кинг, познат под името The Why Chef, тврди дека многумина грешат при подготовка на колбасите. Без оглед дали се варат, пржат ли се печат на скара, важно е да се внимава на клучната работа.
Наместо да се варат или печат на висока температура, овој готвач тврди дека колбасите треба да се загреваат на тивко.
Според него, совршените колбаси се готват најмалку 30 минути.
„Подолгото варење на пониска температура е доволно да се зготват, а ќе им помогне и на маснотиите да се стопат и карамелизираат“ - истакнува Кинг.
Исто така по препорака на Кинг, колбасите трерба да се подготвуваат во тава со масло.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа