Готов додека го сварите кафето: Непечен ролат со крем банани
Потребни состојки (за 2 ролата):
2 жолчки
200g шеќер
2dl млеко
150g чоколадо
250g маргарин
250g бисквити
8-9 чоколадни банани
2 листа обланди
Подготовка:
Жолчките, шеќерот и неколку лажици млеко изматете во пенаста смеса, а потоа додадете го стопеното чоколадо. Остатокот од млекото оставете го да зоврие.
Кога млекото ќе врие, додадете ја смесата од жолчките и варете на тивок оган со постојано мешање. Кремот нема да се згусне како пудинг, но додека се лади, ќе си ја добие густината.
Во оладениот крем додајте ги мелените бисквити и маргаринот кој пенесто ќе го изматите.
Листовите од обланда ставете ги на влажна крпа, да омекнат. Премачкајте ги со кремот, па наредете по неколку крем банани на самиот раб.
Заедно со влажната крпа мотајте ги обландите како ролат и оставете ги неколку часа да се оладат.
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа