Рецепт: Зелена боранија

 

Посно и брзо за подготовка. За сите љубители на зеленчуковите јадења

 

Потребно е:

Едно пакување замрзната зелена боранија од Пекабеско

1 чешне лук

1 морков или Златна мешавина на Пекабеско

1 мала брокула

сол и рузмарин

маслиново масло

Во зовриена вода на оган ја бариме зелената боранија на Пекабеско. Откако боранијата е обарена и мека во тава на оган додаваме маслиново масло да се загрее. Во маслото додаваме ситно сецкан лук и пропржуваме додека лукот не порумени. Потоа во тавата ја додаваме боранијата, посолуваме и зачинуваме со рузмарин.

Во сад со зовриена вода го обаруваме морков и една помала брокула. Како гарнир можете да искористите и замрзната Златна мешавина на Пекабеско.

 

Подготвената боранија ја сервираме со обарениот зеленчук и брокула, како и половина лимон.

 

 

Оцени ја веста

13.02.2015 - 16:08

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега