Рецепт: Зелена боранија
Посно и брзо за подготовка. За сите љубители на зеленчуковите јадења
Потребно е:
Едно пакување замрзната зелена боранија од Пекабеско
1 чешне лук
1 морков или Златна мешавина на Пекабеско
1 мала брокула
сол и рузмарин
маслиново масло
Во зовриена вода на оган ја бариме зелената боранија на Пекабеско. Откако боранијата е обарена и мека во тава на оган додаваме маслиново масло да се загрее. Во маслото додаваме ситно сецкан лук и пропржуваме додека лукот не порумени. Потоа во тавата ја додаваме боранијата, посолуваме и зачинуваме со рузмарин.
Во сад со зовриена вода го обаруваме морков и една помала брокула. Како гарнир можете да искористите и замрзната Златна мешавина на Пекабеско.
Подготвената боранија ја сервираме со обарениот зеленчук и брокула, како и половина лимон.
Оцени ја веста
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа